AED - avtomatski defibrilator

 Lokacija AED na PONIKVI

Mesec požarne varnosti

 


Klic v sili 112

Ko kličete na 112 povejte naslednje:

* KDO kliče
* KAJ se je zgodilo
* KJE se je zgodilo
* KDAJ se je zgodilo
* KOLIKO je ponesrečencev
* kakšne so POŠKODBE
* kakšne so OKOLIŠČINE na kraju nesreče(požar, nevarne snovi,poškodovane plinovodne ali druge napeljave... )

* kakšno POMOČ potrebujete.

Gasilski koledar 2013

Prihajajoči dogodki

Trenutno ni prihajajočih dogodkov

Koledar dogodkov

Julij 2020 Avgust 2020
po to sr ce pe so ne
Teden 27 1 2 3 4 5
Teden 28 6 7 8 9 10 11 12
Teden 29 13 14 15 16 17 18 19
Teden 30 20 21 22 23 24 25 26
Teden 31 27 28 29 30 31

Prijava


Ste pozabili geslo?

Števec obiskovalcev

To spletišče je obiskalo že 26736547 obiskovalcev.
Domov
Športni dan KS Ponikva PDF Natisni E-pošta

Kot že nekaj let, je tudi letos na Ponikvi v skladu z še neimenovanim dnevom KS Ponikva potekal t.i. ŠPORTNI DAN KS PONIKVA. To je neke vrste turnir med vaškimi skupnostimi na Ponikvi. Prireditev je športnega značaja, gre pa predvsem za druženje krajanov Ponikvi. Ko pa stvati pridejo do igrišča pa se gre zares. Letos je bilo prvo na vrsti kolesarjenje.Zbranih je bilo okoli 30 kolesarjev različnih starosti, ki so ob 9. uri štartali na turo okrog Ponikve. Letos jih je proga vodila po na novo asfaltiranih cestah v naši krajevni skupnosti. Z progo so uspešno opravili vsi.

  • V popoldanskem terminu pa je na vrsto prišel nogomet in košarka. Tekmovanje je potekalo od 2. ure naprej. Pri nogometu je bilo 6 ekip. Vrstni red na koncu pa je bil:

   1. PODGAJ -UNIŠE

 2. BOBOVO

 3. PONIKVA

 4. HOTUNJE

 5. LUTRJE-SLATINA

 6. ZGORNJE SELCE

 

 

 

 

  • Pri košarki pa so letos bile samo 4 ekipe.Tukaj pa je vrstni red bil:

1. SLATINA MLAJŠI

2. SLATINA STAREJŠI

3. PONIKVA 1

4. PONIKVA 2

Po koncu vseh športnih iger, pa bi morala na sporedu biti eksibicijska tekma med ČLANI SVETA KS PONIKVA in ČLANI SVETA OBČINE ŠENTJUR, vendar pa je zaradi premalega števila  igralcev odpadla. Naši politiki se že vrjetno pospešeno pripravljano na volitve, tako, da niso uspeli priti na Ponikvo.


Tako so bile športne igre končane malo prej, kot je bilo mišljeno.Vsak tekmovalec ja na koncu dobil tudi zasluženo malico. S tem pa seveda še vsega ni bilo konec, ob 19. uri se je začelo NOČNO GASILSKO TEKMOVANJE   in kasneje tudi TEKMOVANJE V VLEČENJU VRVI . Za vse ostale pa se je večer nadaljeval z klasično Gasilsko veselico pod taktirko ANSAMBLA KOMET daleč v nedeljsko jutro.

 

SLIKE Z PRIREDITVE ŠPORTNI DAN KS PONIKVA PA SI LAHKO OGLEDATE V GALERIJI SLIK ALI PA TUKAJ.

 
Nočno gasilsko tekmovanje - Rezultati PDF Natisni E-pošta

Nočno meddruštveno tekmovanje se je začelo standardno ob 19. uri. Bilo smo presenečeni nad obiskom. Bilo je 20 tekmovalnih ekip. Od tega 13 moških in 7 ženskih. Razmere za tekmovanje so bile dobre, saj ni bilo dežja. Rezultati tekmovanja pa so:

Moški:

1. PGD SV FLORJAN

2. PGD HLEBČE

3. PGD LEVEC

Ženske:

1. PGD PROŽINSKA VAS

2. PGD ŠENTJUR

3. SVETI ŠTEFAN

Pokal za najbolj oddaljeno enoto je prejela enota iz PGD HLEBČE, ki je prišla na Ponikvo kar iz Gorenjske (občina Radovljica)

Ker pa je tekmovanje potekalo tudi za prehodni pokal Krajevne skupnosti Ponikva. Prehodne pokale pa so dobili pri članicah ekipa PGD PROŽINSKA VAS, pri članih pa ekipa PGD SVETI FLORJAN.

 

Vsem ekipam, ki ste se našega tekmovanja udeležile, se vam v imenu Prostovoljnega gasilskega društva Ponikva zahvaljujemo, hkrati pa Vas vabimo da se našega tekmovanja udeležite tudi prihodnje leto.

REZULTATI (pdf): 

 
Vlečenje vrvi - Rezultati PDF Natisni E-pošta

 V soboto,11.9.2010 je v sklopu Športnega dneva KS Ponikva potekalo tudi tekmovanje v vlečenje vrvi.Tekmovalo je 5 ženskih in 5 moški ekip.Vsako ekipa je sestavljalo 7 tekmovalcev. Celotno tekmovanje pa je spremljalo bučno navijanje.Rezultati so:

 

 

 

Ženske:

1. PGD PROŽINSKA VAS

2. SVETI ŠTEFAN

3. ŠENTJUR

Sodelovali pa sta še ekipi ŠENTVIDA in naših domačink s PONIKVE.

Moški:

1. SVETI ŠTEFAN

2. HOTUNJE

3. ŠENTVID

Sodelovali pa sta še ekipi DRAMLJE in PONIKVE. Ker so nas letos malo presenetile punce, ki so se v tolikšnem število prijavile na vlečenje vrvi.Tega nismo pričakovali in smo zato na hitro priskrbeli vsaj en pokal za najboljšo ekipo.Obljubljamo pa vam, da bomo imeli  naslednje leto3 pokale tudi za ženske.

 

 
Požar pri Zdolšeku v Bobovem 10.6.2010 PDF Natisni E-pošta

Do požara je prišlo v kraju Bobovo pri Ponikvi na nestanovanjskem kmetijskem objektu - strojna lopa velikosti 5mx4m. Zagorelo je ostrešje objekta.  Prvi poziv smo gasilci PGD Ponikva dobili ob 11.27. Izvozili smo z vsemi tremi avtomobili: kombijem (GVM), cisterno GVC 24/50 in GVC 16/24 . Pomagali so tudi gasilci iz Dolge Gore z vozilom GV-1. Na požaru je bilo 16 operativnih gasilcev PGD Ponikva. Požar je bil zelo hitro pogašen. Intervencija je bila uspešna.Nekaj slik iz požara si lahko ogledate v Galeriji slik ali pa TUKAJ .

 

 
Rezultati tekmovanja GZ Šentjur 2010 PDF Natisni E-pošta

V soboto 5.6. in nedeljo 6.6 je v Gasilski zvezi Šentjur potekalo občinsko gasilsko tekmovanje.Iz našega društva se je tekmovanja udeležilo 6 ekip .Najprej so bili na vrsti v soboto pionirji in mladinci. Bili sta 2 pionirski ekipi. Ekipa PONIKVA 2 je dosegla 6. mesto, ekipa PONIKVA 1 pa 10.mesto.Ta rezultat bi bil boljši, če nebi bilo težav z brentačo,ki se je med vajo pokvarila. Bo pa naslednje leto več sreče. Mentorji pionirjev pa so bili Zinka in Jasmnina Horvat ter Herman Sovič.

Letos pa je naše društvo prvič po nekaj letih uspelo zbrati tudi ekipo MLADINCEV.Čeprav smo imeli samo 3x prave vaje, smo dosegli 7. mesto. Tudi tukaj pa ni šlo brez težav. Naša motorna brizgalna Tomos je vrjetno dala svoje od sebe,tako da smo zelo dolgo čakali na vodo. Kljub temu, pa smo veseli, da smo te tekmovanja vsaj udeležili.Naslednje leto pa bomo tudi mi bolši. Mentorja mladincev pa sta bila Andrej Kumberger in Srečko Mohar.

 

 

V nedeljo pa so prišli na vrsto še člani in članice.Tukaj pa je bila rezultatska slika malo drugačna. Naše ČLANICE A so osvojile 1. mesto, ČLANI A pa tudi odlično 3. mesto. Ekipa ČLANOV B pa je osvojila 10. mesto. Več podrobnih rezultatov si lahko ogledate na spletni strani GZ-ŠENTJUR.

Slike iz tekmovanja si lahko ogledate v Galeriji slik ali pa TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 Naprej > Konec >>

Rezultati 100 - 108 od 114

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

PROMETNE INFORMACIJE PO SLOVENIJI

Trenutne nesreče in intervencije po Sloveniji

Povezave

 
 
 
 Uporabniško ime: nevsnov , geslo:pirs
 

 
 
 
 

 

FACEBOOK & NETLOG

 

Revija 112

Zanimive vsebine na strani

 ZA NAJMLJAŠE - IGRE

 VIDEO POSNETKI

Anketa

Kako pogosto obiskujete spletno stran PGD PONIKVA
 

Trenutno prijavljeni

Prisotni: 1 gost prijavljenih

Za člane PGD Ponikva

 E-mail PGD Ponikva