AED - avtomatski defibrilator

 Lokacija AED na PONIKVI

Mesec požarne varnosti

 


Klic v sili 112

Ko kličete na 112 povejte naslednje:

* KDO kliče
* KAJ se je zgodilo
* KJE se je zgodilo
* KDAJ se je zgodilo
* KOLIKO je ponesrečencev
* kakšne so POŠKODBE
* kakšne so OKOLIŠÄŒINE na kraju nesreče(požar, nevarne snovi,poškodovane plinovodne ali druge napeljave... )

* kakšno POMOÄŒ potrebujete.

Gasilski koledar 2013

Prihajajoči dogodki

Trenutno ni prihajajočih dogodkov

Koledar dogodkov

Avgust 2019 September 2019 Oktober 2019
po to sr ce pe so ne
Teden 35 1
Teden 36 2 3 4 5 6 7 8
Teden 37 9 10 11 12 13 14 15
Teden 38 16 17 18 19 20 21 22
Teden 39 23 24 25 26 27 28 29
Teden 40 30

Prijava






Ste pozabili geslo?

Å tevec obiskovalcev

To spletišče je obiskalo že 57781462 obiskovalcev.
Domov
Regijsko tekmovanje ekip osnovnih Å¡ol v PP PDF Natisni E-pošta

V soboto, 9. aprila, je bilo na Osnovni šoli Blaža Kocena Ponikva 5. Regijsko tekmovanje osnovnošolskih ekip prve pomoči celjske regije, ki ga je organiziralo Območno združenje Redečega križa Šentjur.Tekmovanje se je pričelo ob 8. uri z verifikacijo ekip prve pomoči, nadaljevalo pa s pozdravi župana Občine Šentjur mag. Marka Diacija, generalnega sekretarja Rdečega križa Slovenije mag. Janeza Pezlja, predsednika OZRK Šentjur ter poslanca v Državnem zboru mag. Štefana Tisla, regijske koordinatorke Marte Šmalc in ravnateljice Osnovne šole Blaža Kocena Ponikva Andreje Ocvirk.Ekipe so se najprej pomerile v teoretičnem delu, kjer je bilo potrebno pokazati znanje iz prve pomoči, rdečega križa in cestno prometnih predpisov. Po teoretičnem delu je sledil še praktični del, ki je temeljil na treh predpostavkah. Prva predpostavka je bila nesreča v prostorih šole, kjer je bilo potrebno oskrbeti dva poškodovanca in sicer odraslega brez znakov življenja in oparino. Na drugi predpostavki je bila prikazana prometna nesreča – padec kolesarja, kjer je prišlo do odprtega zloma goleni in raztrganine komolca ter ugriznine. Na tretji predpostavki je šlo za nesrečo na otroškem igrišÄu, kjer je prišlo do nezavesti z odrgnino goleni ter zvina kolena ter izbitega zoba. Na koncu je sledil še ogled učno animacijske delavnice prikaz dela z defibrilatorjem, katerega sta prikazovala člana ekipe prve pomoči OZRK Šentjur Gasilske zveze Občine Šentjur. Po kosilu za katerega je poskrbelo Prostovoljno gasilsko drušvo Ponikva je sledila razglasitev rezultatov ter podelitev priznanj. Od skupaj devetih ekip je prvo mesto dosegla ekipa prve pomoči Osnovne šole Šmarje pri Jelšah, drugo mesto VIZ II. Osnovna šola Rogaška Slatina, tretje mesto pa Osnovna šola Zreče. Tekmovanja sta se udeležili tudi dve ekipi iz šentjurskih šol, in sicer ekipa OŠ Blaža Kocena Ponikva z mentorico Leo Petek, ki je zasedla 5. in ekipa OŠ Slivnica pri Celju z mentorico Mihelo Obrez, ki je zasedla 6. mesto. Vse ekipe so pokazale odlično znanje tako v teoretičnem kot v praktičnem znanju. (VIR: Spletna stran Občine Šentjur)

 

Nekaj slik si lahko ogledatev v GALERIJI SLIK ali pa TUKAJ . Slike pa si lahko ogledate tudi na našem FACEBOOK PROFILU.

 
500.000 Obiskovalcev spletne strani PDF Natisni E-pošta

V četrtek, 31.3.2011 se je za spletno stran PGD Ponikva zgodil pomembe menjnik. Spletno stran je od septembra 2007 do 31.3.2011 obiskalo kar 500.000 (pol milijona) obiskovalcev. Tega smo uredniki strani zelo veseli in upamo da boste našo stran  obiskovali še naprej. Mi pa vam obljubljamo, da bomo ostali ostali ažurni in zanimivi še naprej.

 

 
Jožica Ratej in Anton Filder 70let ter Ana GrobovÅ¡ek 50let PDF Natisni E-pošta

V soboto, 12.3.2011 je bilo v gasilskem domu na Ponikvi spet veselo. Nekaj naših članov je v prvi četrtini leta 2011 praznovalo ok rogle jubileje. Jožica Ratej in Anton Fidler sta praznovala častitljivih 70 let. Ana Grobovšek pa je praznovala Ambrahama - 50let. ÄŒlani PGD Ponikva smo se jim za njihovo prizadevno delo v gasilstvu na Ponikvi zahvalili z večerjo njim v čast. Slavljenci so dobili tudi darilo, ki jih bo spominjalo na ponkovške gasilce. Po končani večerji pa smo se še malo poveselili.

Nekaj slik si lahko ogledate v GALERIJI SLIK ali pa TUKAJ . Slike pa si lahko ogledate tudi na našem FACEBOOK PROFILU.

 


 
Srečanje članic GZ Å entjur - Ponikva 4.3.2011 PDF Natisni E-pošta

Srečanje članic GZ Šentjur je letos potekalo v petek, dne 4.3.2011 v dvorani gasilskega doma na Ponikvi. Od prvega srečanja članic je minilo že 10 let. Prvo srečanje članic GZ Šentjur je bilo pred 10. leti ravno na Ponikvi. Kot se za srečanje članic spodobi, smo večji del organizacijskih zadev prevzeli moški. Hoteli smo, da bi bile naše članiče čim manj, ali pa sploh neobremenjena na dan srečanja. To mislim da nam je tudi uspelo. Večerjo in posrežbo smo pripravili moški sami. V kuhinji je bil šef kuhinje Martin Močnik, pomagači pa so bili Milan, Franc, Peter, Uroš, Srečko. Delo natakarjev pa so prevzeli Andrej, Boštjan, Aleš, Jernej, Roman, Herman in Poldi. Za glasbo pa je poskbel domači ponkovški ANSAMBEL NAMEN. Zabava je trajala dolgo v noč.

Slike z srečanja članic GZ-Šentjur si lahko ogledate v GALERIJI SLIK ali pa TUKAJ. Slike pa o na voljo tudi na naši FACEBOOK STRANI

 

 
Umrl je Vinko Jagodič PDF Natisni E-pošta
 
Sporočamo žalostno vest, da nas je zapustil veteran našega društva g. Vinko Jagodič. Vincenc, kot je bilo njegovo pravo ime, se je rodil v Pijovcih v šmarski občini. Leta 1945 je postal kvalificiran trgovski delavec. Po službovanju na republiški upravi za izgradnjo vojaških domov in vojašÄini je osem let deloval kot poslovodja kmetijske zadruge na Ponikvi, kasneje pa kot družbenopolitični delavec. Živel pa je na Ponikvi, 8 let pa je bil v domu za ostarele v Šentjurju. V PGD Ponikva je vztopil z  1.1.1946 in je bil član društva 65let, več let pa deloval kot tajnik društva
 
Kot tajnik našega društva je bil eden izmed najbolj zaslužnih članov našega društva. Njegovo pomoč je bilo čutiti na vseh področjih. Bil je predsednik občine Šentjur (zdajšnji župan), predsednik SIS-a (za varstvo pred požari). Bil pa je tudi direktor zavarovalnice Triglav v Celju. Z delovanjem na vseh teh področjih pa je zelo veliko pripomogel pri razvoju gasilstva na Ponikvi kot tudi v celotni Občini Šentjur. Predvsem pa je bila njegova pomoč finančne narave, ker je na vodilnih položajih priskrbel kakšno denarno sredstvo za nabavo boljše in modernejše gasilske tehnike.Lahko rečemo da je imel izreden čut za pomoč gasilcem v celotni Občini Šentjur. Napisal pa je tudi kroniko našega društva ob 80letnici, ki smo jo praznovali leta 2002. Njegovo kroniko si lahko preberete na naši spletni strani pod rubriko ZGODOVINA.
 
Značka za dolgoletno delo - 60 let8.2.2006
GASILSKO PRIZNANJE 1. STOPNJE2.2.2002
ZNAÄŒKA VETERANA20.2.1999
SV.FLORJAN ZA 70 LET3.11.1998
ZA 50 LET12.2.1997
ZA 30 LET4.7.1987
Priznanje gasilske zveze II. stopnje21.3.1987
GASILSKO PRIZNANJE1.1.1982
 

VSEM DRUŽINSKIM ČLANOM ŽELIMO ČLANI PGD PONIKVA ISKRENO SOŽALJE

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 82 - 90 od 115

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

PROMETNE INFORMACIJE PO SLOVENIJI

Trenutne nesreče in intervencije po Sloveniji

Povezave

 
 
 
 Uporabniško ime: nevsnov , geslo:pirs
 

 
 
 
 

 

FACEBOOK & NETLOG

 

Revija 112

Zanimive vsebine na strani

 ZA NAJMLJAŠE - IGRE

 VIDEO POSNETKI

Anketa

Kako pogosto obiskujete spletno stran PGD PONIKVA
 

Trenutno prijavljeni

Za člane PGD Ponikva

 E-mail PGD Ponikva