AED - avtomatski defibrilator

 Lokacija AED na PONIKVI

Mesec požarne varnosti

 


Klic v sili 112

Ko kličete na 112 povejte naslednje:

* KDO kliče
* KAJ se je zgodilo
* KJE se je zgodilo
* KDAJ se je zgodilo
* KOLIKO je ponesrečencev
* kakšne so POŠKODBE
* kakšne so OKOLIŠČINE na kraju nesreče(požar, nevarne snovi,poškodovane plinovodne ali druge napeljave... )

* kakšno POMOČ potrebujete.

Gasilski koledar 2013

Prihajajoči dogodki

Trenutno ni prihajajočih dogodkov

Koledar dogodkov

September 2023 Oktober 2023
po to sr ce pe so ne
Teden 35 1 2 3
Teden 36 4 5 6 7 8 9 10
Teden 37 11 12 13 14 15 16 17
Teden 38 18 19 20 21 22 23 24
Teden 39 25 26 27 28 29 30

Prijava


Ste pozabili geslo?

Števec obiskovalcev

To spletišče je obiskalo že 53771671 obiskovalcev.
Domov
Tekmovanje GZ Šentjur PDF Natisni E-pošta

Tekmovanje Gasilske zveze Šentjur je potekalo v soboto 4.6 za mladino in v nedeljo 5.6.2011 za člane in veterane. Na tekmovanju je sodelovalo 6 ekip PGD Ponikva. Najprej so v soboto prišli na vrsto pionirji in mladinci. Pionirji so pod vodstvom mentorjev Zinke Horvat in Feliksa Ferleža osvojili 5. mesto. Letos pa smo imeli 2 ekipi mladincev. Ekipa mladincev Ponikva 1 je osvojila 9. mesto, ekipa mladincev Ponikva 2 pa je osvojila odlično 2. mesto. Mentorji mladincev pa so bili Uroš Siter, Andrej Kumberger in Srečko Mohar.

 

V nedeljo pa je potekalo tekmovanje za člane in veterane. Ekipa članov B je osvojila 8. mesto. Ekipa članic A odlično 3. mesto in ekipa članov A odlično 2. mesto. S tem smo gasilci PGD Ponikva dokazali, da sodimo v sam vrh tekmovalnih enot v GZ - Šentjur. Ekipa članov A je dosegla tudi najhitrejši čas pri vaji z motorno brizgalno. Po končanem delu tekmovanja pa je sledil piknik v gasilskem domu na Ponikvi. Več uradnih rezultatov si lahko pogledate na spletni strani GZ - Šentjur: http://gz-sentjur.si/

Nekaj slik si lahko ogledatev v GALERIJI SLIK ali pa TUKAJ . Slike pa si lahko ogledate tudi na našem FACEBOOK PROFILU.  

Posebna zahvala pa gre članici PGD Lokarje Veroniki Korenjak, ker nas je malo poslikala. Tako v soboto, kot tudi v nedeljo. Slike so odlične!

 
Gasilska maša PGD Ponikva PDF Natisni E-pošta

Mesec maj je vsako lepo posvečen Mariji in šmarnicam. Posvečen pa je tudi zavetniku gasilcev sv. Florijanu, ki goduje 4.maja. Kot je drugod že večletna tradicija, da se gasilci enkrat letno srečajo v cerkvi in darujejo mašo v čast sv. Florijanu. Tako smo tudi gasilci PGD Ponikva imeli željo, da bi se skupaj dobili na gasilski maši. To željo je imel že naš pokojni poveljnik Ivan Buser, vendar je ta ostala neizpoljnjena. Ker pa ravno mineva eno leto od njegove smrti smo se gasilci PGD Ponikva odločili, da organiziramo gasilsko mašo v čast Ivanu Buserju in vsem ostalim gasilcem. Maša je potekala 29.5.2011 ob 10. uri. Nad našo idejo je bil zelo navdušem tudi gospod župnik Alojz Kačičnik, ki nam je zelo pomagal pri pripravi maši.Pri maši smo aktivno sodelovali tudi ponkovški gasilci. Pri maši je bilo uniformiranih 32 gasilcev. Najprej smo se sli gasilci na pokopališče poklonit Ivanu Buserju. Nato je sledila maša. Na koncu maše nas je gospod župnik tudi blagoslovil in nam zaželel čimmanj intervencij. Po maši pa je bila  malica za vse gasilce v gasilskem domu. Zahvaliti se je še posebej potrebno gospodu župniku Alojzu Kačičniku in gospodu župniku Albertu Bohorču, (g. Albert je 30.5 praznoval svoj 70.rojstni dan zato mu gasilci želimo vse najboljše za rojstni dan), za lepo izveden cerkveni obred. Gasilci pa smo dobili v dar knjigo našega rojaka Antona Martina Slomška Blaže in Nežiča v nedeljski šoli in knjigo Marija v slovenski umetnosti. 

Nekaj slik si lahko ogledatev v GALERIJI SLIK ali pa TUKAJ . Slike pa si lahko ogledate tudi na našem FACEBOOK PROFILU.  


 

 
Vaja evakuacije - VRTEC Ponikva PDF Natisni E-pošta

Na začetku meseca maja je na OŠ Ponikva potekala vaja evakuacije. Ker pa tedaj nismo imeli evakuacije tudi v vrtcu smo se odločili, da naredimo vajo evakuacije na vrtec na Ponikvi. Pobudnik za vajo je bil naš gasilec Boštjan Strnad v sodelovanju z zaposlenimi v vrtcu Ponikvo. Vaja evakuacije je potekala v petek, 27.5.2011 ob 9.uri. V igralnici je prišlo do požara.  Otroke so vzgojiteljice same pripeljale iz   objekta na zbirno mesto ob evakuaciji. En otrok in dve vzgojiteljice pa so ostale ujete v objektu. Gasilci PGD Ponikva smo izvedli taktično vajo in rešili vse ponesrečenca iz objekta in jih primerno zdravstve oskrbeli.Vaja je bila uspešna. Po končani vaji, pa je sledil prikaz  gasilskih vozil in opreme otrokom. Otrokom smo naprej razkazali gasilska vozila in našo opremo, lahko pa so se preizkusili tudi v vlogi gasilca in so gasili z  pravim ročnikom. Ena vzgojiteljica pa se je tudi opogumila in je preiskusila izolirni dihalni aparat. Otrokom smo razdelili tudi zloženke in pobarvanke na temo požarne preventive - Vžigalice niso igrača. Na koncu pa so naš vzgojiteljice častile z pecivom in osvežilnimi napitki. Otroci pa so za nas pripravili tudi simbolno darilo. Gasilca PGD Ponikva se vrtcu Ponikva, tako zaposlenim kot tudi otrokom lepo zahvaljujemo. Upam da bo takšna vaja postala tradicija tudi v bodoče.

Nekaj slik si lahko ogledatev v GALERIJI SLIK ali pa TUKAJ . Slike pa si lahko ogledate tudi na našem FACEBOOK PROFILU. 

 

 
Pohod po poteh KS Ponikva PDF Natisni E-pošta

V nedeljo, 22.5.2011 je na Ponikvi potekal tradicionalni 36. pohod po poteh KS Ponikva. Zbralo se je kar  nekaj pohodnikov, služilo pa je tudi vreme. Trasa pohoda je bila letos na novo narisana, zaključek pohoda pa je bil na Lovski koči. Pri pohodu pa smo seveda sodelovali tudi gasilci PGD Ponikva, ki smo vsem pohodnikom postregli z golažem.

Nekaj slik si lahko ogledatev v GALERIJI SLIK ali pa TUKAJ . Slike pa si lahko ogledate tudi na našem FACEBOOK PROFILU.

 
Dan varnosti in vaja evakuacije na OŠ Ponikva PDF Natisni E-pošta

V sredo, 4.5.2011 smo imeli na OŠ Blaža Kocena Ponikva  Dan varnosti in vajo evakuacije. V sklopu tega dogodka je sodelovalo veliko raznih organizacij. Sodelujoči: Občina Šentjur, OŠ Blaža Kocena Ponikva, Slovenska Vojska UO Celje, Policijska uprava Celje, Zaščita in Reševanje (CZ) Celje in Prostovoljno gasilsko društvo Ponikva. Od 12.10 - 13.10  je potekala vaja evakuacije učencev OŠ Blaža Kocena Ponikva zaradi požara v šolskem poslopju. Pri tej evakuaciji smo sodelovali tudi domači gasilci PGD Ponikva. Pogasiti smo morali požar, ki je nastal v tehnični učilnici. Iz zadimljenega prostora pa smo morali rešiti 3 učence OŠ Ponikva, ki niso mogli zapustiti šole. Predali smo jih v oskrbo ekipi prve pomoči. Nato  smo še kontrolno pregledali celotno poslopje šole, za morebitne ponesrečence. Vaja evakuacije je bila uspešna.


S tem pa dogajanja pred OŠ Ponikva še ni bilo konec. Od 13.10 - 13.55 je potekal ogled predstavitve Slovenske vojske, Policije, Civilni zaščite in gasilcev za učence nižnjih razredov. Učenci višjih razredov pa so imeli  predstavitev poklica vojak, prostovoljnega služenja vojaškega roka in štipendiranja ali dogodkov v letu 1991 – Osamosvojitvena vojna, ogled filma Slovenija na barikadah in pogovor  učencev z udeleženci takratnih dogodkov iz domačega kraja (OZVVS, SEVER,SV). Nato pa so si še oni zunaj lahko ogledati predstavitev vojske, gasilcev, policije in civilne zaščite. • Ob 15. uro pa je potekal nogometni troboj - med ekipami občine Šentjur,ekipe učiteljev in staršev učencev in Ministrstva za obrambo R, ki se ga je udeležil tudi župan občine Šentjur mag. Marko Diaci, ki je igral za ekipo občine Šentjur.

Tovrstna prireditev je bila na Ponikvi organizirana prvič in upamo ter si želimo, da bi potekala vsako leto, saj bi se s tem lahko otrokom pokazali kdo skrbi za varnost v Sloveniji. Glavni pobudnik prireditve je bil stotnik Alen Tkavc, ki se mu gasilci PGD Ponikva zelo lepo zahvaljujemo , da nas je povabil, da smo lahko aktivno sodelovali pri tej prireditvi. Želimo si, da bi sodelovali tudi v prihodnje.

Nekaj slik si lahko ogledatev v GALERIJI SLIK ali pa TUKAJ . Slike pa si lahko ogledate tudi na našem FACEBOOK PROFILU.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 73 - 81 od 115

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

PROMETNE INFORMACIJE PO SLOVENIJI

Trenutne nesreče in intervencije po Sloveniji

Povezave

 
 
 
 Uporabniško ime: nevsnov , geslo:pirs
 

 
 
 
 

 

FACEBOOK & NETLOG

 

Revija 112

Zanimive vsebine na strani

 ZA NAJMLJAŠE - IGRE

 VIDEO POSNETKI

Anketa

Kako pogosto obiskujete spletno stran PGD PONIKVA
 

Trenutno prijavljeni

Za člane PGD Ponikva

 E-mail PGD Ponikva