AED - avtomatski defibrilator

 Lokacija AED na PONIKVI

Mesec požarne varnosti

 


Klic v sili 112

Ko kličete na 112 povejte naslednje:

* KDO kliče
* KAJ se je zgodilo
* KJE se je zgodilo
* KDAJ se je zgodilo
* KOLIKO je ponesrečencev
* kakšne so POŠKODBE
* kakšne so OKOLIŠČINE na kraju nesreče(požar, nevarne snovi,poškodovane plinovodne ali druge napeljave... )

* kakšno POMOČ potrebujete.

Gasilski koledar 2013

Prihajajoči dogodki

Trenutno ni prihajajočih dogodkov

Koledar dogodkov

September 2023 Oktober 2023
po to sr ce pe so ne
Teden 35 1 2 3
Teden 36 4 5 6 7 8 9 10
Teden 37 11 12 13 14 15 16 17
Teden 38 18 19 20 21 22 23 24
Teden 39 25 26 27 28 29 30

Prijava






Ste pozabili geslo?

Števec obiskovalcev

To spletišče je obiskalo že 53771615 obiskovalcev.
Domov
Postavljanje mlaja na Ponikvi PDF Natisni E-pošta

V četrtek, 26.4.2012 ob 18.uri smo gasilci PGD Ponikva skupaj z krajani KS Ponikva in z MOTO KLUBOM KETNA BIKERS postavili mlaj na tradicionalen način. Dan prej smo gasilci smreko za mlaj podrli, olupili in prepeljali na Ponikvo. Letos nam je smreko daroval JOŽE BUČER iz Zagaja pri Ponikvi. Naslednji dan, v četrtek pa smo mlaj tudi postavili.Na roko nam je šlo tudi vreme, ki je bilo lepo sončno.Malo nam je edino nagajal veter. Vseeno pa smo mlaj uspešno postavili na tradicionalen način z 'žovrami'. Še enkrat hvala vsem, ki ste nam pomagali pri postavitvi mlaja.

Nekaj slik si lahko ogledatev v GALERIJI SLIK ali pa TUKAJ . Slike pa si lahko ogledate tudi na našem FACEBOOK PROFILU. 

 
Tečaj za vodjo skupine - VIŠJI GASILEC PDF Natisni E-pošta

V mesecu februarju in marcu 2012 je pod okriljem GZ Šentjur potekalo izobraževanje - tečaj za vodjo skupine - čin VIŠJI GASILEC. Tečaja se je udeležilo in ga tudi uspešno opravilo 7 članov  PGD PONIKVA. To so: Peter Bračič, Amadeja Mohar, Nives Mohar, Ingrid Kukovič, Jernej Kolar, Nadja Siter in Bernarda Horvat.

 
Prihod novega gasilskega vozila GVC 16/25 na Ponikvo PDF Natisni E-pošta

Sobota, 14.4.2012 bo ostal za gasilce PGD PONIKVA nepozaben dan. Na Ponikvo smo namreč pripeljali naše novo gasilsko vozilo MERCEDES BENZ ATEGO 1428 AF z gasilsko oznako GVC 16/25. Zjutraj smo se odpravili proti Ptujski gori, natančneje proti vasi Stogovci, kjer ima sedež podjetje SVIT- IVAN ZOLAR, ki nam je vozilo izdelalo. Tam je sledil krajši tečaj spoznavanja z vozilom in oddaja vozila. Skupaj smo nazdravli ob vozilu in se počasi odpeljali proti PONIKVI. Na Ponikvi so nas že čakali naši gasilci, ki so prvič videli vozilo v živo. Sledil je kratek ogled vozila in seveda smo tudi tukaj nadzdravili ob vozilu. Nato je sledil dokaj žalosten trenutek za marsikoga izmed nas. Novo garažo je namreč zapustilo naše staro vozilo TAM,ki nam je dolgočasa odlično služilo. Tako je v garaži ostal prostor za naše novo vozilo GVC 16/25. Zvečer pa je sledila v gasilskem domu še zabava ob prihodu novega vozila, zbralo se nas je kar nekaj in vsi so si z veseljem ogledali novo vozilo. V nedeljo 15.4 pa je bilo vozilo med obema mašama postavljeno na ogled tudi ostalim krajanom Ponikve, ki so si ga želeli ogledati.

Nekaj slik si lahko ogledatev v GALERIJI SLIK ali pa TUKAJ . Slike pa si lahko ogledate tudi na našem FACEBOOK PROFILU.  

 
Tečaj za uporabnike radijskih postaj PDF Natisni E-pošta

V soboto 14.4 in nedeljo 15.4 je  v učilnici GZ Šentjur v Gorici pri Slivnici potekal tečaj za pridobitev specialnosti UPORABNIK RADIJSKIH POSTAJ. Tečaja se je udeležilo tudi 6 članov iz  PGD PONIKVA. V soboto smo poslušali teoretični del predavanj v učilnici. V nedeljo pa je najprej zjutraj sledil praktični del tečaja. Vsak tečajnik je dobil svoj pozivni znak. V svojih gasilskih domovim smo zasedli vsak svojo radijsko postajo in tako smo izvedli praktično sporazumevanje preko radijskih postaj. Vsak tečajnik se je preizkusil v delovanju in komuniciranju po radijskih postajo.Po končanem praktičnem delu pa smo imeli izpit v Gorici pri Slivnici, ki smo ga tudi vsi uspešno opravili. Tako je PGD PONIKVA pridobila 6 novih uporabnikov radijskih postaj.To so: Amadeja Mohar, Ingrid Kukovič, Marko Vodenik, Peter Močnik, Janko Podkrajšek in Andrej Kumberger.

 

 
Nova garažna vrata v gasilskem domu PDF Natisni E-pošta
 
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 46 - 54 od 115

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

PROMETNE INFORMACIJE PO SLOVENIJI

Trenutne nesreče in intervencije po Sloveniji

Povezave

 
 
 
 Uporabniško ime: nevsnov , geslo:pirs
 

 
 
 
 

 

FACEBOOK & NETLOG

 

Revija 112

Zanimive vsebine na strani

 ZA NAJMLJAŠE - IGRE

 VIDEO POSNETKI

Anketa

Kako pogosto obiskujete spletno stran PGD PONIKVA
 

Trenutno prijavljeni

Za člane PGD Ponikva

 E-mail PGD Ponikva