AED - avtomatski defibrilator

 Lokacija AED na PONIKVI

Mesec požarne varnosti

 


Klic v sili 112

Ko kličete na 112 povejte naslednje:

* KDO kliče
* KAJ se je zgodilo
* KJE se je zgodilo
* KDAJ se je zgodilo
* KOLIKO je ponesrečencev
* kakšne so POŠKODBE
* kakšne so OKOLIŠČINE na kraju nesreče(požar, nevarne snovi,poškodovane plinovodne ali druge napeljave... )

* kakšno POMOČ potrebujete.

Gasilski koledar 2013

Prihajajoči dogodki

Trenutno ni prihajajočih dogodkov

Koledar dogodkov

Marec 2024 April 2024
po to sr ce pe so ne
Teden 10 1 2 3
Teden 11 4 5 6 7 8 9 10
Teden 12 11 12 13 14 15 16 17
Teden 13 18 19 20 21 22 23 24
Teden 14 25 26 27 28 29 30 31

Prijava






Ste pozabili geslo?

Števec obiskovalcev

To spletišče je obiskalo že 57415543 obiskovalcev.
Domov
Regijski kviz gasilske mladine 2012 PDF Natisni E-pošta

V soboto, 10.11.2012 je v Slovenjskih Konjicah v OŠ ob Dravinji potekal regijski kviz  gasilske mladine Celjske regije. Na kvizu je sodelovalo 58 tekmovalnih enot.Od tega so bile 3 ekipe iz PGD Ponikva. Tudi letos nam je do pokalov in uvrstitve na državni kviz zmanjkalo nekaj sekund. Rezulatati so bili sledeči: Ekipa Pionirjev PGD Ponikva v zasedbi: Davorin Gajšek, Žan Andrinek, Klemen Ferlež pod mentorstvom Feliksa Ferleža so osvojili 17.mesto. Ekipi Gasilcev pripravnikov Ponikva 1: Marko Vodenik,Peter Močnik, Rok Pušnik in Ponikva 2: Žiga Palčnik, Valentin Smole, Grega Gutsmandl pod mentorstvom Andreja Kumbergerja pa so osvojili 7. in 8. mesto. Ekipe so bile zelo izenačene tako da smo zadovoljni z rezultatom. Link do rezultatov pa najdete tukaj: REGIJSKI KVIZ REZULTATI 2012

Nekaj slik si lahko ogledatev v GALERIJI SLIK  Slike pa si lahko ogledate tudi na našem FACEBOOK PROFILU. 

 

 

 
Predstavitev gasilske opreme BMD v PGD Lokarje PDF Natisni E-pošta

V nedeljo, 28.10.2012 je PGD Lokarje organiziralo predstavitev gasilske opreme podjetja BMD, ki ga vodi g. Darko Brunjak. Kjub slabemu vremenu in zaposlenosti ostalih gasilcev v GZ Šentjur zaradi snegoloma se nas je kar nekaj zbralo v gasilskem domu PGD Lokarje.Naprej je g. Brunjak povedal nekaj o gasilskih novostih, nato pa je sledil tudi praktični preizkus opreme zunaj. Oprema je zelo zanimiva in zelo uporabna za gasilce.Po predstavitvi pa je sledila malica in druženje vseh udeležencev predstavitve. Zahvaljujemo se  PGD Lokarje za organizirano predstavitev.

 

 

 Nekaj slik si lahko ogledatev v GALERIJI SLIK  Slike pa si lahko ogledate tudi na našem FACEBOOK PROFILU. 

 
Kviz gasilske mladine GZ Šentjur na Ponikvi PDF Natisni E-pošta

Letos je kviz  gasilske mladine GZ Šentjur potekal 27.10.2012 na Ponikvi. Na kvizu je bilo prijavljenih 14 ekip v treh kategorijah: pionirji, mladinci in gasilci pripravniki. Tekmovalci so bili iz  PGD Ponikva, Dolga Gora, Dramlje, Loka pri Žusmu in Prevorje. Ostala društva v GZ Šentjur pa na kvizu niso imeli svojih ekip. Največ tekmovalnih ekip (4) je imelo domače društvo PGD Poniva, kar lepo kaže na to, da na Ponikvi dobro delamo z gasilsko mladino.

Teoretični del kviz je potekal zgoraj v dvorani gasilskega doma, prektični del, ki je sestavljen iz vezanja vozlov in raznih gasilskih veščin pa v garažah. Tekmovalci so  bili na kviz zelo dobro pripravljeni, saj so bili rezultati  dobri.Izkazali so se tudi tekmovalci PGD Ponikva. Pri pionirjih je ekipa Ponikva 1 osvojila odlično 3. mesto, ekipa Ponikva 2 pa 5.mesto.Pri gasilcih pripravnikih pa je prvo mesto osvojila domača ekipa  PONIKVA 1, ekipa Ponikva 2 pa je osvojila 3. mesto. Tako so se 3 ekipe iz  PGD Ponikva uvrstile na regijski kviz, ki bo v Slovenjskih Konjicah.

 

 
Nekaj slik si lahko ogledatev v GALERIJI SLIK  Slike pa si lahko ogledate tudi na našem FACEBOOK PROFILU. 

 

 
Predavanje o fotovoltaiki - sončne celice in gasilci PDF Natisni E-pošta

Zadnjih nekaj let smo na območju KS Ponikva dobili kar nekaj sončnih elektrarn.Trenutno jih imamo 5. Ker pa je  vedno bolj aktualna problematika glede gašenja sončni elektrarn in problemov, ki so povezani z gašenjem le teh  smo se v PGD Ponikva odločili, da za naše člane in lastnike sončnih elektrarn na Ponikvi organiziramo predavanje o fotovoltaiki in ukrepanju gasilcev v primeru požara sončnih celic. Predanje je potekalo v petek, 26.10.2012 v gasilskem domu na Ponikvi. Predavanje je vodil strokovnjak na tem področju - Jože Oblak iz Kamnika. Zbralo se nas je kar nekaj, predvsem smo veseli, da so se predavanja udeležili tudi lastniki sončnih elektrarn in smo lahko skupaj pregledali problematiko delovanje in predvsem ukrepanja gasilcev v primeru požarov povezanih z  sončnimi elektrarnami. Predavanje je bilo zanimivo, saj je postreglo z veliko teoretičnimi napotki za gasilce. Po končanem predavanja pa smo si šli še v živo na teren ogledati sončno elektrarno našega krajana Jožeta Bučerja iz Zagaja. Tako smo lahko tudi v živo videli kako sončna elektrarna izgleda. Mislim, da je bilo predavanje zelo poučno za gasilce, vendar bi lahko tudi sami gasilci narediti še kaj več v tej smeri - preventivi glede sončnih elektrarn.

Zahvaliti se moramo predavatelju Jožetu Oblaku in Jožetu Bučarju, ki nam je omogočil ogled sončne elektrarne v živo.

 

 

 
Vaja evakuacije - Vrtec Ponikva PDF Natisni E-pošta

Letos je vaja evakuacije potekala v četrtek, 25.10.2012 ob 9.uri. V pralnici je prišlo do požara.  Otroke so vzgojiteljice same pripeljale iz   objekta na zbirno mesto ob evakuaciji. Dve vzgojiteljice pa sta ostali ujeti v objektu. Gasilci PGD Ponikva smo izvedli taktično vajo in rešili vse ponesrečenca iz objekta in jih primerno zdravstve oskrbeli.Vaja je bila uspešna. Po končani vaji, pa je sledil prikaz  gasilskih vozil in opreme otrokom. Otrokom smo naprej razkazali gasilska vozila in našo opremo, lahko pa so se preizkusili tudi v vlogi gasilca in so gasili z  pravim ročnikom. Največja atrakcija pa je bila seveda PENA. Otroci so z ročnikom sami izdelovali gasilsko peno - oziroma oni so jo poimenovali "sneg". Na koncu pa so naš vzgojiteljice častile z pecivom in osvežilnimi napitki. Otroci pa so za nas pripravili tudi simbolno darilo. Gasilca PGD Ponikva se vrtcu Ponikva, tako zaposlenim kot tudi otrokom lepo zahvaljujemo. Upam da bo takšna vaja postala tradicija tudi v bodoče.

 

 

 Nekaj slik si lahko ogledatev v GALERIJI SLIK  Slike pa si lahko ogledate tudi na našem FACEBOOK PROFILU. 

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 28 - 36 od 115

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

PROMETNE INFORMACIJE PO SLOVENIJI

Trenutne nesreče in intervencije po Sloveniji

Povezave

 
 
 
 Uporabniško ime: nevsnov , geslo:pirs
 

 
 
 
 

 

FACEBOOK & NETLOG

 

Revija 112

Zanimive vsebine na strani

 ZA NAJMLJAŠE - IGRE

 VIDEO POSNETKI

Anketa

Kako pogosto obiskujete spletno stran PGD PONIKVA
 

Trenutno prijavljeni

Za člane PGD Ponikva

 E-mail PGD Ponikva