AED - avtomatski defibrilator

 Lokacija AED na PONIKVI

Mesec požarne varnosti

 


Klic v sili 112

Ko kličete na 112 povejte naslednje:

* KDO kliče
* KAJ se je zgodilo
* KJE se je zgodilo
* KDAJ se je zgodilo
* KOLIKO je ponesrečencev
* kakšne so POŠKODBE
* kakšne so OKOLIŠČINE na kraju nesreče(požar, nevarne snovi,poškodovane plinovodne ali druge napeljave... )

* kakšno POMOČ potrebujete.

Gasilski koledar 2013

Prihajajoči dogodki

Trenutno ni prihajajočih dogodkov

Koledar dogodkov

Marec 2024 April 2024
po to sr ce pe so ne
Teden 10 1 2 3
Teden 11 4 5 6 7 8 9 10
Teden 12 11 12 13 14 15 16 17
Teden 13 18 19 20 21 22 23 24
Teden 14 25 26 27 28 29 30 31

Prijava






Ste pozabili geslo?

Števec obiskovalcev

To spletišče je obiskalo že 57403063 obiskovalcev.
Domov
Čistilna akcija na Ponikvi - 6.4.2013 PDF Natisni E-pošta

V soboto 6.4.2013 je na Ponikvi potekala vsakoletna čistilna akcija. Kljub slabemu vremenu se je zbralo veliko ljudi, ki so pomagali očistiti Ponikvo.Nabralo se je kaj nekaj smeti.Pomagali pa smo tudi gasilci PGD Ponikva. Zaključek čistilne akcije - malica, pa je bil v gasilskem domu na Ponikvi.

 Nekaj slik si lahko ogledatev v GALERIJI SLIK  Slike pa si lahko ogledate tudi na našem FACEBOOK PROFILU. 

 
Prikaz praporščakov GZ Šentjur v Kopru PDF Natisni E-pošta

V četrtek, 28.3.2013 smo se praporščaki GZ Šentjur odpravili v Koper. Prikaza praporščakov v Kopru smo se udeležila tudi dva praporščaka iz PGD Ponikva in sicer Andrej Kumberger in Srečko Mohar. Najprej smo se ob 9ih zjutraj zbrali v PGD Lokarje , kjer nas je poveljnik GZ Šentjur Martin Cmok pregledal ali smo ustrezno oblečeni. Sledila je pot z z kombiji proti Kopru, kjer je bila naša prva postaja Gasilska brigada Koper. Tukaj smo praporščaki GZ Šentjur pod vodstvom našega poveljnika Martina Cmok prikazali vodstvu Gasilske zveze Slovenije in regijskim poveljnikom upravljanje in ešalon praporjev, ki naj bi bil na kongesu GZS v Kopru v mesecu maju. Predsedik GZ Šentjur Janko Cervenik je v učilnici vodstvu GZS predstavil v novosti v zvezi z razvrščanjem in upravljanjem z prapori. Praporščaki smo si tudi na hitro ogledali Gasilsko brigado Koper. Nato smo šli na malico v Izolo v restavracijo Ista, kjer nas je lastnik g. Egidio Krajcar lepo sprejel. Za konec pa je sledila še degustacija vina v zelo moderni vinski kleti družine Rodica v Truškah v bližini Marezig.

Nekaj slik si lahko ogledatev v GALERIJI SLIK  Slike pa si lahko ogledate tudi na našem FACEBOOK PROFILU. 

 

 
Usposabljanje gasilcev za delo z motorno žago PDF Natisni E-pošta

V torek 19.3 in sredo 20.3 sta  naša 2 člana Franc Hrovatič in Boštjan Strnad opravila tečaj za usposabljanje gasilcev za delo z motorno žago. Teoretični del tečaja  je potekal na Poklicni gasilski enoti Celje, praktični del pa v gozdu na Celjski koči.Tečaj sta oba člana uspešno opravila.

Nekaj slik si lahko ogledatev v GALERIJI SLIK  Slike pa si lahko ogledate tudi na našem FACEBOOK PROFILU. 

 

 
GAŠENJE NOTRANJIH POŽAROV - HOT FIRE MODUL A PDF Natisni E-pošta
Naša člana Uroš Siter in Amadeja Mohar sta 12. in 13 marca 2013 v Izobražovalnem centru za zaščito in reševanje na Igu  opravila tečaj z a specilanost GAŠENJE NOTRANJIH POŽAROV - HOT FIRE MODUL A. Tečaj je  sestavljen iz  teoretičnega dela in praktičnega dela. Na praktičnem delu v posebnem kontajnerju inšturktorji zakurijo in moreš opazovati  širjenje požara in različne faze požara. Naučijo te tudi, kako pravilno gasiš  notranji požar. Tečaj je zalo zanimiv, saj so  najbolj prikazane realne razmere  pri pravem požaru.
 
OBČNI ZBOR PGD PONIKVA PDF Natisni E-pošta

V soboto, 13.2.2013 zvečer je v dvorani gasilskega doma na Ponikvi potekal 91. redni letni občni zbor članov PGD Ponikva. Poleg naših članov so bili na občnem zboru prisotni predstavniki društev v GZ Šentjur, podpredsednik GZ Šentjur Branko Oset, predsednica komisije za članice Jožica Ratej, član upravnega odbora GZS Alojz Tirgušek, predstavniki sosednjih društev Šmarje, Šentvid in Loče . Ostali pomembni gostje pa so bili: domači duhovnik g. Alojz Kačičnik, podžupan občine Šentjur g. Robert Polnar, predsednik KS Ponikva g. Janko Pušnik in predstavnik Lovske družine Ponikva g. Vrešak.

Po uvodnem pozdravu predsednika PGD Ponikva Franca Hrovatiča je sledilo oblikovanje delovnega predsedstva. Delovno predsedstvo so sestavljali: predsednica Nives Mohar, člana Aleš Ferlež in Boštjan Strnad. Zapisnikar pa je bil tajnik Uroš Siter.


Prisluhnili smo poročilom predsednika  Franca Hrovatiča poveljnika Srečkota Moharja, blagajnika  Milana Ferlež st., predsednika nadzornega odbora Martina Močnika, predsednico komisije za članice Zinke Horvat in poročilu predsednika verifikacijske komisije Feliksa Ferleža.  Leto 2012 je bilo za gasilce PGD Ponikva zelo pomembno, saj smo to leto praznovali našo 90. letnico obstoja društva. Ta dogodek smo počastili poleti z prevzemom novega gasilskega vozila GVC 16/25 in veliko vrtno veselico.

Ker pa se je končalo 5 letno obdobje (2007-2012) vodstvenih organov PGD Ponikva je bil letošnji občni zbor tudi volilni. Potrebno je bilo izvoliti novo vodstvo PGD Ponikva za obdobje 2013-2018. V skladu z statutom društva so potekale aktivnosti v zvezi z volitvami. Celoten postopek volitev je bil objavljen tudi na spletni strani PGD Ponikva. Postopek volitev je vodila kandidacijska komisija v sestavi Roman Pevec - predsednik in člana Novak Stanko in Horvat Franc. Na samem občnem zboru pa smo morali dokončno izvoliti organe in funkcionarje društva. Predsednik društva ostaja Franc Hrovatič, prav tako pa bo svoje delo kot poveljnik PGD Ponikva nadaljeval Srečko Mohar. Upravni odbor PGD Ponikva je sestavljen iz  enajstih članov. Poleg predsednika in poveljnika, so bili v upravni odbor imenovani: Nives Mohar - namestnik predsednika, Uroš Siter - tajnik, Peter Buser - blagajnik, Andrej Kumberger - informatik, Nadja Siter - predsednik komisije za članice, Feliks Ferlež - predsednik komisije za mladino, Aleš Ferlež - predstavnik mladih, Marko Pilpaher in Stanko Novak. V nadzorni odbor so bili izvoljeni Aleš Ferlež, Boštjan Strnad in Darinka Vehovar. Disciplinsko komisijo pa sestavljajo Stanislav Filipšek, Marjan Grobovšek in Bernarda Horvat.

Poleg vodstvenih organov je bil imenovan tudi operativni organ - poveljstvo PGD Ponikva. Poveljstvo sestavljajo Srečko Mohar - poveljnik, Uroš Siter - namestnik poveljnika, Andrej Kumberger - podpoveljnik, Peter Buser - podpoveljnik, Roman Pevec - pomočnik poveljnika za dihalne naprave, Roman Ferlež - pomočnik poveljnika za radijske zveze, Boštjan Buser - pomočnik poveljnika za prvo pomoč, Boštjan Strnad in Matjaž  Golež sta glavna strojnika in Marjan Grobovšek - orodjar.

Po izvolitvi vodstvenih in operativnih organov je sledila podelitev priznanj. Še posebej moramo omeniti 3 posebna priznanja, ki jih je PGD Ponikva namenila kot zahvalo za dolgoletno aktivno delo v vodstvu društvu. Priznanje je dobil dolgoletni blagajnik društva Milan Ferlež st.,  predsednik nadzornega odbora Martin Močnik in predsednica komisije za članice Zinka Horvat. Vsem se lepo zahvaljujemo in upamo da bodo še velikokrat prišli v gasilski dom.

Po podelitvi vseh priznanj smo si gasilci PGD Ponikva zadali tudi dolgoročne in kratkoročne cilje. Dolgoročni se nanašajo na delovanje društvo v prihodnjih petih letih. Kratkoročni pa na delovanje društva v letu 2013. Nadaljevali bomo z izobraževanjem naših članov,še naprej se bomo uspešno povezovali in sodelovali z  društvi v GZ Šentjur in društvi na Ponikvi, ter z  KS Ponikva. Do konca moramo tudi urediti garažo gasilskega doma, obnoviti dvorano. Če pa nam bodo sredstva dopuščala pa želimo letos  kupiti novo gasilsko motorno brizgalno, saj je zdajšnja že kar  stara (letnik 1968).

Sprejeli smo tudi tri nove člane, in sicer Žogan Ivana, Alenko Korošeč in Močnik Silvota. Med samim občnim zborom je na projektorju potekala predstavitev delovanja društva v slikah za preteklo 5 letno obdobje. Predstavitev je pripravil Aleš Ferlež .

Ko je bil uradni del občnega zbora končan pa je sledila večerja, druženje in zabava do poznih ur.

Nekaj slik si lahko ogledatev v GALERIJI SLIK  Slike pa si lahko ogledate tudi na našem FACEBOOK PROFILU. 

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 19 - 27 od 115

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

PROMETNE INFORMACIJE PO SLOVENIJI

Trenutne nesreče in intervencije po Sloveniji

Povezave

 
 
 
 Uporabniško ime: nevsnov , geslo:pirs
 

 
 
 
 

 

FACEBOOK & NETLOG

 

Revija 112

Zanimive vsebine na strani

 ZA NAJMLJAŠE - IGRE

 VIDEO POSNETKI

Anketa

Kako pogosto obiskujete spletno stran PGD PONIKVA
 

Trenutno prijavljeni

Za člane PGD Ponikva

 E-mail PGD Ponikva